Skip to main content

Veel gestelde vragen

Algemeen

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Bezoek de contact pagina en vul het onderliggende contactformulier in en druk op de button verzenden.

Of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wij streven ernaar binnen 24 uur te reageren; meestal krijg je sneller bericht.

Mogen mensen zonder beperking ook lid worden?

Natuurlijk zijn ook mensen zonder beperking welkom om lid te worden. Wij sluiten niemand uit en plaatsen mensen niet in hokjes.

Voor wie is Dating-voor-Gehandicapten.nl?

Deze dating website is speciaal opgericht voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Bij ons kun je een leuke vriendschap, date of serieuze relatie vinden in de betrouwbare en zeer betaalbare omgeving van Dating-voor-Gehandicapten.nl.

Is de website veilig?

Wij hanteren strenge voorwaarden met betrekking tot de bescherming van jouw privacy en persoonlijke gegevens. Wij doen ons uiterste best om de veiligheid van onze site te waarborgen. Veiligheid op internet is echter een complexe kwestie en geen enkel systeem kan worden beschouwd als 100% veilig. Om jouw persoonlijke gegevens nog beter te beschermen raden we je aan om software te gebruiken om je computer te beschermen en je login gegevens niet te delen met anderen.

Hoe voorkomen jullie nepprofielen?

Als Dating-voor-Gehandicapten.nl een klacht ontvangt over een deelnemer, onderzoeken wij deze klacht en nemen wij zonodig gepaste maatregelen. Dating-voor-Gehandicapten.nl spant zich in om profielen van consumenten die onwaarheden bevatten, misleidend zijn of waarvan anderszins duidelijk is dat ze schade of hinder kunnen toebrengen aan andere deelnemers te verwijderen, aan te passen of te blokkeren.

Profiel

Waarom moet ik mijn profiel invullen?

Je profiel vertelt iets over wie jij bent. Door het invullen van een aantal (verplichte) velden kan het systeem jouw interesses en hobby's matchen met die van andere leden en kun je makkelijker nieuwe vrienden vinden.

Wat kan ik vertellen bij "Over mij"?

Vertel over wie je bent, wat je dromen en interesses zijn en waarom je lid bent geworden van deze site. Als je wilt kun je hier ook iets vermelden over je handicap/beperking. Gebruik dit gedeelte van je profiel ook om te vermelden wat je aantrekkelijk vindt bij een partner/maatje. Ons systeem gebruikt deze informatie om je matches te tonen dus hoe meer je vertelt hoe beter je matches zullen zijn. 

Hoe kan ik een foto aan mijn profiel toevoegen?

Nadat je bent ingelogd ga je naar jouw profiel en klik je op het veld "plaats hier je profielfoto". Klik op de button "bladeren" en voeg van je eigen computer een foto toe. Sleep het witte vierkant naar het gedeelte van de foto dat je wilt laten zien en klik op uploaden. Vergeet niet op de button profiel opslaan te klikken!

Hoe kan ik mijn profiel wijzigen?

Nadat je bent ingelogd ga je naar jouw profiel en klikt op de button profiel bewerken. Na de wijziging(en) te hebben aangebracht klik je rechtsboven op de button profiel opslaan.

Hoe kan ik mijn profiel verwijderen?

Door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met het verzoek jouw profiel te verwijderen.

Wat doen jullie met mijn persoonlijke gegevens?

We zullen uitsluitend jouw persoonlijke gegevens verzamelen, verwerken of gebruiken, indien en in zoverre dit nodig is voor de uitvoering en verbetering van onze diensten. Hiervoor geef je toestemming wanneer je je inschrijft als lid van deze website, bij het accepteren van de algemene voorwaarden. De gehele website wordt beveiligd door middel van het https-protocol zodat jouw gegevens altijd versleuteld worden verzonden, ook bij iDEAL betalingen. We verstrekken geen gegevens aan derden.

Wat zijn de richtlijnen voor de profielfoto?

Wij stellen het plaatsen van een profielfoto verplicht zodat deelnemers meer kans hebben om een geschikte match te vinden en om nepprofielen tegen te gaan. Op de profielfoto moet je zelf te zien zijn. Foto's mogen maximaal 1 MB groot zijn. Gebruik eventueel een fotobewerkingsprogramma om je foto te verkleinen. Obscene, seksueel getinte, naaktfoto’s of anderszins aanstootgevende foto’s worden niet geplaatst, ook foto’s waarop copyright berust, worden niet geplaatst.

Zorg voor een goede profielfoto waarop alleen jijzelf duidelijk te zien bent. Vermijd zonnebrillen, hoofddeksels, etc. Draai de foto wanneer je ziet dat deze verkeerd wordt weergegeven (ondersteboven). Zonder goede profielfoto zijn de kansen op een leuke match eigenlijk nihil. Besteed hier dus aandacht aan en vraag desnoods hulp aan iemand. Je foto is het eerste waar andere leden naar kijken bij het zoeken naar een leuke match. Een profielfoto is een close-up, je gezicht en een stukje van je bovenlijf zijn zichtbaar met niet te veel achtergrond om je heen.

Chatten

Hoe kan ik chatten?

Nadat je ingelogd bent en het vriendschapsverzoek geaccepteerd is kun je chatten met je vrienden. Je vindt de chat button wanneer je het profiel van een vriend openklikt via mijn vrienden.

Hoe sluit ik het chatvenster?
Door op het kruisje rechtsboven in het chatvenster te klikken.
Hoe kan ik zien dat een vriend met mij wil chatten?

Zodra je ingelogd bent op Dating-voor-Gehandicapten.nl, verschijnt de melding dat er een chatbericht voor je is.

Activiteitenkalender

Wat is het verschil tussen de activiteitenkalender en het prikbord?

Op de activiteitenkalender kun je een bestaand evenement plaatsen, zodat je met elkaar naar dit evenement kunt gaan. Op het prikbord kun je allerlei berichten en oproepen plaatsen waar leden op kunnen reageren.

Hoe kan ik op de activiteitenkalender een evenement aanmaken?

Door in de balk via activiteitenkalender op de button activiteit toevoegen te klikken en het getoonde veld in te vullen. Vergeet niet de gekopieerde URL (het webadres) in het desbetreffende veld te plakken en een foto van de activiteit toe te voegen. Hierdoor kunnen andere leden direct naar de betreffende site van de activiteit gaan. Na het klikken op de button activiteit plaatsen, wordt jouw geselecteerde activiteit op Dating-voor-Gehandicapten.nl vermeld. Alleen betalende leden kunnen van deze functie gebruikmaken.

Hoe werkt het uploaden van een foto?

Zoek op internet een foto die bij de betreffende activiteit hoort en sla deze op je computer op. Door in het venster op bladeren te klikken kun je de foto selecteren en uploaden. Let op: seksueel getinte of aanstootgevende foto's worden direct en zonder overleg verwijderd. 

Waarom is een eerder geplaatste activiteit weg?

Als de datum van de activiteit in het verleden ligt, wordt de activiteit automatisch van de activiteitenkalender verwijderd.

Wat betekenen de buttons aanwezig en niet meer aanwezig?

Door op de button aanwezig te klikken geef je aan dat je aanwezig bent bij de gemelde activiteit. Kom je toch niet? Klik dan op de button niet meer aanwezig.

Waarom lukt het niet een foto te plaatsen?

Kijk of je het juiste bestand(formaat/-indeling) hebt gebruikt. Alleen foto's met extensie JP(E)G en GIF worden ondersteund. 

Vrienden

Hoe kan ik vrienden zoeken?

Door de button "Vrienden zoeken" te gebruiken kun je binnen het kader zelf je zoekcriteria aangeven. In het veld zoekwoord gaat het systeem op zoek naar overeenkomstige woorden en termen die door andere leden in de over-mij/profieltekst gebruikt zijn.

Hierop krijg je een overzicht van leden die aan jouw criteria voldoen. Wil je vrienden worden met een lid? Neem dan een abonnement en stuur hem of haar een vriendschapsverzoek. Op dezelfde manier kunnen andere leden jou vinden en een vriendschapsverzoek sturen. 

Hoe doe ik een vriendschapsverzoek?

In het overzicht van eventueel toekomstige vrienden, klik je op de button "vriendschapsverzoek sturen". Ook kun je een vriendschapsverzoek sturen door met je cursor op het profiel van getoonde nieuwe leden te gaan staan. Alleen betalende leden kunnen van deze functie gebruikmaken.

Wat doe ik als ik geen vrienden wil worden?

Niets. Je hoeft een vriendschapsverzoek vanzelfsprekend niet te accepteren. Reageer je niet op een vriendschapsverzoek? Dan zal het verzoek automatisch na 14 dagen eenmalig herhaald worden.

Kan ik een vriend blokkeren?

Ja, door in het profiel van de vriend die je wilt blokkeren op de button "Blokkeren" te klikken. Deze button zit links onderaan de profielpaginaJe zult nu geen berichten meer ontvangen van of kunnen sturen naar diegene. 

Betalen

Hoe kan ik mijn betaling aan Dating-voor-Gehandicapten.nl doen?

Dit kan via iDEAL of Bancontact, nadat je inschrijving geactiveerd is. 

Ik heb geen iDEAL. En nu?

Lukt online betalen echt niet? Maak dan het bedrag van het gewenste lidmaatschap over naar IBAN: NL21KNAB0257104429 t.n.v. Joomla Website Designer en stuur daarna een mail naar de beheerder: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Is online betalen wel veilig?

Ja, iDEAL en Bancontact (met het SSL-protocol) zijn beiden gemakkelijke en veilige betaalmethodes. Voor meer informatie: ideal.nl en bancontact.com

Inschrijven

Hoe kan ik me inschrijven?

Klik op de button inschrijven of vul het kader op de foto op de homepage in. Vul nu het inschrijfformulier dat verschijnt volledig in en klik op inschrijven. Je krijgt een bevestiging van je inschrijving op het door jou opgegeven e-mailadres. Door op de link in deze e-mail te klikken bevestig je jouw inschrijving. Je kunt de website nu 3 dagen gratis uitproberen. Daarna kies je een abonnement voor 1, 3, 6 of 12 maanden en ben je voor die periode lid van Dating-voor-Gehandicapten.nl. Je abonnement stopt vanzelf en wordt niet automatisch verlengd.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. En nu?

Vul in het inlogscherm je e-mailadres in en klik op de link wachtwoord vergeten. Vul hier het e-mailadres in waarmee je ingeschreven staat bij Dating-voor-Gehandicapten.nl. Op dit e-mailadres zul je een nieuw wachtwoord ontvangen.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Nadat je ingelogd bent bevindt zich onder de button leden een link naar wachtwoord wijzigen. Vul hier je nieuwe wachtwoord in, herhaal het nieuwe wachtwoord en klik op wijzigen. Een bevestiging van je wachtwoordwijziging wordt verzonden naar het door jou opgegeven e-mailadres.

Kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen?

Nee, je kunt je gebruikersnaam niet wijzigen. 

Berichten

Hoe verstuur ik een bericht naar een vriend(in)?

Nadat een vriendschapsverzoek geaccepteerd is ga je via de button berichten of via de button vrienden in de bovenste balk naar nieuw bericht. Schrijf je bericht en klik op de button verstuur. 

Hoe zie ik dat ik een bericht ontvangen heb?

Als je bent ingelogd op de website krijg je een melding dat je een nieuw bericht hebt ontvangen. Je krijgt ook een notificatie op je e-mailadres. Je kunt ook aangeven indien je deze niet op je e-mailadres wilt ontvangen.

Wie kan mijn berichten lezen?

Alleen diegene aan wie je het bericht verstuurd hebt. Het veld berichten is je privé e-mailbox op Dating-voor-Gehandicapten.nl.

Waarom zou ik berichten archiveren?

Om je mailbox op Dating-voor-Gehandicapten.nl overzichtelijk te houden, kun je gelezen berichten archiveren. Je kunt de berichten altijd weer uit het archief halen.

Kan ik berichten uit het archief halen?
Ja, dat kan. Eenmaal uit het archief verwijderde berichten kunnen niet meer teruggehaald worden.

Prikbord

Waarvoor wordt het prikbord gebruikt?

Op het prikbord kunnen diverse oproepen geplaatst worden, variërend van lekkere recepten, praatgroep tot bezigheden, tot een oproep om met elkaar iets te ondernemen.

Hoe plaats ik een bericht op het prikbord?

Klik achtereenvolgens op de buttons prikbord en plaats een bericht. Vul in het scherm dat nu verschijnt een onderwerp in en selecteer een categorie met het pijltje rechts. Schrijf je bericht en klik op bericht plaatsen. Alleen leden met abonnement kunnen een prikbordbericht plaatsen.

Wie kan mijn prikbordberichten lezen?

Elke bezoeker van de website Dating-voor-Gehandicapten.nl kan een geplaatst prikbordbericht lezen – ook niet-leden. Alleen leden met abonnement kunnen op prikbordberichten reageren.

Lidmaatschap

Wat kost een lidmaatschap van Dating-voor-Gehandicapten.nl?

Als nieuw lid kun je de website eerst 3 dagen gratis uitproberen. Daarna heb je de mogelijkheid tot een abonnement voor 1, 3, 6 of 12 maanden. Zie onderstaand de bijbehorende bedragen. Het abonnement wordt niet automatisch verlengd.

1 maand€4,95
3 maanden€12,95(is €4,32 per maand)
6 maanden€24,95(is €4,16 per maand)
12 maanden€44,95(is €3,75 per maand)

Wanneer loopt mijn lidmaatschap af?

Aan het einde van de gekozen abonnementsperiode loopt je lidmaatschap automatisch af. Hierna heb je nog slechts beperkt toegang tot Dating-voor-Gehandicapten.nl. 

Hoe weet ik dat mijn lidmaatschap afloopt?

14 dagen voor je lidmaatschap verstrijkt, ontvang je op Dating-voor-Gehandicapten.nl en op je  e-mailadres een herinnering waarna je het lidmaatschap desgewenst kunt verlengen. 

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Je kunt je lidmaatschap opzeggen door een e-mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarna je profiel niet meer zichtbaar zal zijn. Bij voortijdige beëindiging zal geen restitutie van reeds gedane betalingen worden verleend.

Waarom moet ik betalen voor een lidmaatschap?

Omdat wij onze website moeten hosten en onderhouden, een mail server nodig hebben en zo veilig mogelijk willen houden, moeten wij kosten in rekening brengen. In tegenstelling tot veel gratis websites, verdienen wij niet aan het verstrekken van jouw gegevens aan derden. Door een vergoeding te vragen voor onze diensten weren wij bovendien niet-serieuze leden. 

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Je kunt je op elk moment uitschrijven via deze link.

Mocht dit niet lukken dan kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klachten

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

Mocht je online lastiggevallen worden op Dating-voor-Gehandicapten.nl, een nepprofiel signaleren of commerciële berichten ontvangen, dan vragen wij je om dit direct te melden zodat wij actie kunnen ondernemen. Meld in je mail wat er gebeurd is en geef de gebruikersnaam van de deelnemer die zich misdraagt door.

Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarin je je klacht omschrijft.