Dating tips - hoe maak je de meeste kans op een leuke match?

zoek date breed zoeken Meer matches vinden

Soms krijgen wij te horen dat er maar weinig mogelijke matches naar boven komen bij het zoeken op de site. Momenteel (november 2021) staat de teller op ruim 1.150 leden, meer mannen dan vrouwen, verspreid over heel Nederland en zelfs een enkel lid in België.
Bij het zoeken naar matches is het belangrijk om eerst breed te zoeken, dus bijvoorbeeld alleen het geslacht van jezelf en het geslacht van je gewenste match opgeven. Als dit te veel resultaten oplevert kun je daarna verdere wensen specificeren zoals leeftijd en doel. Leden die hebben aangegeven dat hun geboortedatum (en dus leeftijd) privé is worden niet getoond wanneer je dit als selectiecriterium opgeeft. Hetzelfde geldt voor andere velden die door gebruikers als privé zijn aangemerkt. Hoe meer eisen je stelt bij het zoeken, hoe minder matches er naar boven zullen komen.
Op de pagina "Zoeken binnen straal" kun je het beste beginnen met een ruime radius.
Ook heel belangrijk: gebruik geen vals e-mail adres in je profiel: dit zorgt ervoor dat onze notificatie mails wanneer je een knipoog of bericht hebt ontvangen niet bezorgd kunnen worden. Je mist dan potentiële leuke contacten en voor de reputatie van onze server is dit ook schadelijk. Uiteindelijk kunnen we dan helemaal geen berichten meer verzenden omdat we geblokkeerd worden. 

 

profielpagina

Zelf beter gevonden worden - profiel tips

Als je ingelogd bent op de site kun je je profiel bekijken en bewerken via het menu item "Mijn profiel".

 1. Met stip op 1: zorg dat je je profiel zo compleet mogelijk invult en scherm alleen onderdelen af die je echt niet wilt laten zien aan andere leden. Het niet openbaar maken van je leeftijd bijvoorbeeld (zie hierboven) zorgt ervoor dat je niet getoond wordt in zoekresultaten wanneer andere leden hier op filteren.
 2. Zorg voor een goede profielfoto waarop alleen jijzelf duidelijk te zien bent. Vermijd zonnebrillen, hoofddeksels, etc. Draai de foto wanneer je ziet dat deze verkeerd wordt weergegeven (ondersteboven). Zonder goede profielfoto zijn de kansen op een leuke match eigenlijk nihil. Besteed hier dus aandacht aan en vraag desnoods hulp aan iemand. Je foto is het eerste waar andere leden naar kijken bij het zoeken naar een leuke match. Een profielfoto is een close-up, je gezicht en een stukje van je bovenlijf zijn zichtbaar met niet te veel achtergrond om je heen.
 3. Voeg daarnaast andere foto's of zelfs video's (via YouTube) toe aan je profiel, deze kun je eventueel alleen beschikbaar maken na een geaccepteerd vriendschapsverzoek. Dit geeft je de mogelijkheid nog meer van jezelf te laten zien. Je doet dit via de pagina Mijn Profiel > Mijn foto's. Denk bijvoorbeeld aan deze extra foto's:
  - een foto waarop je je beschermende en zachte kant laat zien, bijvoorbeeld met je huisdier of een kind, of terwijl je eten aan het maken bent
  - een foto die laat zien dat je al een leuk leven hebt, waar je je hobby uitoefent of iets anders dat je plezier geeft
  - een foto die toont wat jij belangrijk vindt in het leven, wat hoort er echt bij jou, wat maakt jou uniek?
 4. Vertel iets over jezelf in het daarvoor bestemde gedeelte van je profiel. Wie ben je, wat zijn je dromen, waarom ben je lid van deze site? Als je wilt kun je hier ook iets vermelden over je beperking. Gebruik dit gedeelte van je profiel ook om te vermelden wat je aantrekkelijk vindt bij een partner/maatje. 
 5. Op je profielpagina kun je via de link "instellingen"  de info balk activeren. Deze balk wordt dan zichtbaar rechtsbovenaan de website en laat zien of je nieuwe vriendschapsverzoeken, berichten etc hebt ontvangen.
  infobalk
 6. Stuur leden waar je graag contact mee zou willen een bericht of vriendschapsverzoek.

Tips om veilig te daten

dating handicap

Deze site is ervoor bedoeld om leuke mensen te leren kennen. Uiteindelijk zul je waarschijnlijk na het eerste mailcontact via de site ook in het echt iets willen afspreken. Voor je eigen veiligheid willen wij je de volgende adviezen meegeven. 

Geef nooit zomaar je gegevens

Wanneer je jouw e-mailadres aan andere leden geeft kunnen zij mogelijk je achternaam en adres achterhalen. Dit kan gevaarlijk zijn. Mail in eerste instantie alleen via het mailsysteem van de website, totdat je het gevoel hebt dat de andere partij te vertrouwen is. 

Vertrouw op je gevoel

Spreek pas af met iemand als je het gevoel hebt dat het goed zit. Bij twijfel: (nog) niet doen. Vraag verder, praat verder totdat het wel goed voelt. Zorg dat je een duidelijke foto hebt gezien en neem ook eerst eens telefonisch contact op. Vertrouw op je instinct en gezonde verstand. 

Zorg dat je een uitweg hebt

Spreek altijd af in openbare ruimtes waar veel mensen zijn en ga het liefst met eigen vervoer. Vergeet je mobiele telefoon niet. Als je het eng vindt om in een openbare ruimte alleen af te spreken met een onbekende, kies er dan voor om tijdens de eerste date iets te doen met een groep mensen. Zorg er altijd voor dat iemand weet dat je een date hebt met een onbekend persoon en spreek eventueel af dat je belt als je weer thuis bent. Laat weten waar je naar toe gaat en met wie je bent. Vertel zoveel mogelijk details. Onthoud dat deze date ook voor jou leuk zou moeten zijn en dat je dus het recht hebt om weg te gaan wanneer je de situatie niet vertrouwt of onprettig vindt.